Първият училищен регистър за деца в риск за България представи вчера МКБППМН – Сливен

17.09.2014 / 14:36

Вчера на ежегодното заседание на директори на областните училища в РИО Сливен, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните представи новосъздадения Регистър за деца в риск, включващ повече от 15 индикатора за разпознаване и вземане на навременни превантивни мерки за всеки случай. Регистърът ще бъде предоставен за ползване на училищата от община Сливен безплатно, като при необходимост се дава възможност за провеждане на кратко разяснително обучение на екипите на училищата.

От Комисията съобщиха още, че се подновяват безплатните консултации от логопеди, психолози, педагози, юрист и социален работник в Консултативния кабинет, намиращ се в комплекс ПЕЧ. Кабинетът е на разположение всеки ден за всички ученици, учители и родители в общината. Подновено е и разпределението на обществените възпитатели по училища от града, което ще спомогне за по-големия обхват от дейности и реагиране навреме при възникнали ситуации.

От МКБППМН – Сливен съобщиха още, до всяко едно училище, ще бъде адресирано писмо със списъка на всички превантивни програми, вече 13 на брой, които ще се реализират на място в училищата и са снабдени с актуални презентации и филми.

Само през изминалата учебна година са били обхванати повече от 3000 ученика, благодарение на ползотворното сътрудничество с ръководствата и екипа на всяко училище, съобщиха от Комисията.

 
 

Copyright © 2008-2019 МКБППМН - Сливен" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев