13 училища в Сливенска община получиха футболни екипи

13 училища в Сливенска община получиха футболни екипи
29.09.2014 / 09:28

13 училища от селата в община Сливен, квартал „Речица” и в град Кермен получиха днес спортни екипи, предназначени за децата от футболните отбори, които ще се сформират в учебните заведения. Връчването на екипите стана по време на церемония, на която присъства и кметът на Сливен инж. Кольо Милев. Инициативата е част от Програмата за превенция на противообществените прояви на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Сливен.

Във футболните отбори ще се включат деца от ІV до VІІ клас, а турнирите между тях ще се провеждат на зонален принцип. Домакинствата ще се поемат от селата Самуилово, Гавраилово, Желю Войвода, Сливен и кв. „Речица”, тъй като там община Сливен изгради нови спортни площадки. Първият футболен турнир ще е около Димитровден, поясниха организаторите.

„Около 20 са спортните площадки със зелена настилка в Общината, като само през тази година са изградени 5-6 нови такива - в с. Желю Войвода, кварталите „Надежда”, „Клуцохор”, „Речица” и в с. Скобелево. В доста от сливенските квартали са възстановени по няколко площадки, посочи Кольо Милев. Сливенският кмет беше категоричен, че на спорта и специално на футбола трябва да се отделя голямо внимание. „Общината и лично аз твърдо заставаме зад развитието на физическото възпитание, което ангажира свободното време на децата и намалява риска те да се занимават с противообществени прояви”, допълни той.

Още снимки от новината

13 училища в Сливенска община получиха футболни екипи
13 училища в Сливенска община получиха футболни екипи

 

 
 

Copyright © 2008-2019 МКБППМН - Сливен" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев