Създадоха Сливенски буквар

мкбппмн
08.01.2015 / 10:08

Буквар със забележителности и културно-исторически обекти в регион Сливен с буквите от българската азбука е изработен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Сливен. Това съобщи на пресконференция днес Лилия Радева от Местната комисия.

 

Сливенският буквар се разпространява сред училищата в общината. Идеята е при провеждането на Час на класа да се припомни и покаже на учениците, техните учители и семействата им, места на територията на региона, които си заслужават да бъдат посетени и имат своята историческа стойност. Една от основните цели е да пробуди в децата гордост от мястото където са родени и растат. Част от обектите, намерили място в буквара са личности и места прославящи Сливен-Часовниковата кула, църквите, библиотеките, музеите, крепостта Туида, Змеевите дупки и други. Към изданието има и карта, указваща къде се намират тези забележителности. Има и специално разработено мобилно приложение – http://tourism.hostsliven.net . Картата ще бъде разпространена и в хотелите и туроператорските фирми в града. Тираж на буквара-200 бр., а картата 1 000 бр.

 

Средствата за изработката на буквара и картата са от държавно делегирания бюджет на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Сливен. Около 1 000 лв. са изразходвани за създаването им.

 

При набирането на информацията на Местната комисия е оказано съдействие от страна на отдел „Икономическо развитие” в община Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2019 МКБППМН - Сливен" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев