Ученици участват в извънкласни занимания, организирани заедно с МКБППМН

mkbppmn
26.11.2015 / 11:46

Ученици участват в извънкласни занимания, организирани заедно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните

 

Спортни състезания, чествания на годишнини, отбелязване на международния Ден на толерантността, са част от партньорските инициативи между училища в община Сливен и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН), които са реализирани през месец ноември. Това съобщи Лилия Радева секретар на комисията в Сливен.

 

Сред проведените събития е отбелязването на 35-та годишнина от създаването на 10 СОУ "Йордан Йовков" със спортни щафети и турнир по народна топка. По инициатива на ученическия съвет е реализиран и поход до ПП "Сините камъни".

 

„Своята годишнина отбелязаха и ПГЕЕ "Мария Склодовска-Кюри". Като част от празника на крепостта „Туида” се проведоха превантивно-спортни мероприятия с награден фонд - тениски със знака на гимназията и МКБППМН”, посочи още Радева.

 

Денят на толерантността е отбелязан от децата в 7 ОУ "Панайот Хитов" с турнир по шах, а в ПГТО "Д. Желязков" учениците са подредили тематични кътове с характерни за етноса им изделия, облекла и аксесоари. Целта на екипа на гимназията е това да се превърне в традиция за училището.

 

Успоредно с тези инициативи в училищата са реализирани беседи по Програма, посветена на толерантността сред подрастващите като са дискутирани основни проблеми, които децата срещат в ежедневието си.

 

Превантивните дейности в училищата, реализирани в партньорство с МКБППМН ще продължат и през декември. Учениците, заедно с техните преподаватели, са подготвили много ателиета за изработка на коледни украси, които ще се използват с благотворителна цел.

 
 

Copyright © 2008-2019 МКБППМН - Сливен" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев