27 училища ще реализират проектите си съвместно с МКБППМН Сливен

17.02.2016 / 11:11

27 училища от община Сливен са подали своите предложения за финансиране на извънучилищни и извънкласни дейности към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/. Това съобщи секретарят на комисията в Сливен Лилия Радева.

 

Обхванатите ученици в превантивните мероприятия са над 6 000, като в предложенията са заложени посещения на културно-туристически обекти,провеждането на конкурси, състезания, кампании на училищно ниво, семейни олимпиади, отбелязване на патронни празници, съвместни инициативи с партньорски училища и родители, реализиране на училищни постановки и други. Инициативите ще се провеждат през втория учебен срок на учебната 2015/2016 година, като в момента поетапно се изпълняват заявките на училищата.

 

Успоредно с това продължава организирането на методическото обучение на представители на училищните координационни механизми, което ще се проведе в периода 31.03.2016 - 02.04.2016 г. на тема "Базови психологични техники за оценка и овладяване на риска от агресия и автоагресия". Ще бъдат разгледани и конкретни казуси от училищата и механизмите за действие, посочи още Радева.

 

На 29 февруари 2016 г. ще се проведе и работната среща с представители на училищата от селата в община Сливен, гр. Кермен и кв. Речица за организиране провеждането на Пролетния футболен турнир.

 
 

Copyright © 2008-2019 МКБППМН - Сливен" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Людмила Калъпчиева | Програмиране и SEO от Христо Друмев